ΣΤ' Τάξη

ΘΕΜΑΤΙΚΗ 1 2022-2023

1.ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΙ ΕΝΕΡΓΩ 
ΣΤ΄τάξη/ υποθεματική: Συμπερίληψη: αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα.
Τίτλος: «Σέβομαι το διαφορετικό». (Πρόγραμμα ΠΟΛΙΑΣ)
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης μέσα από τον κύκλο των εργαστηρίων πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό τα προσδωκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ανέπτυξαν έντονα την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση μέσω της μελέτης περιπτώσεων σχετικά με το διαφορετικό και το σεβασμό ως προς αυτό. Μπήκαν στη διαδικασία να μπουν στη θέση του άλλου, του διαφορετικού και να δουν απ’ τη δική του ματιά.
Ειδικά, στο τελευταίο εργαστήριο τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την πράσινη και την κίτρινη. Κάθε ομάδα είχε διαφορετικά δικαιώματα, καθώς η μία μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα και ν’ απολαμβάνει κάποια πλεονεκτήματα, ενώ η άλλη δεν μπορούσε να τα κάνει και δεν είχε τα προνόμια της πρώτης. Αυτό τους ώθησε να σκεφτούν πώς αισθάνθηκαν, ανάλογα στην ομάδα που ανήκαν και γιατί.
Επίσης, σε κάποιο από τα εργαστήρια παρακολούθησαν το βίντεο: «‘Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει περιπτώσεις ατόμων που έχουν πετύχει να ξεχωρίζουν στον τομέα τους, παρά τη διαφορετικότητά τους κι απολαμβάνουν της αποδοχής των άλλων.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση